Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un rănit la Colectiv, tratat în Norvegia, crede că în România şi-ar fi pierdut mâinile

ro

30 Nov, 2015 16:02 1956 Marime text
Pentru mulţi vindecarea a devenit, în ultima lună, o chestie de supravieţuire, iar amintirea clipelor de coşmar  din seara zilei de 30 octombrie îi chinuie pe mulţi. La o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv, zeci de răniţi în incendiu au fost transportaţi pentru tratament în spitale din străinătate. Starea unora dintre ei s-a ameliorat vizibil, iar unii dintre ei sunt aproape de externare. Este drept că au existat şi cazuri de tineri care au murit în spitalele din străinătate, dar, din fericire, nu au fost foarte multe.

Marius Frăţoaica, unul dintre răniţii de la Colectiv, s-a aflat într-un spital din Bergen (Norvegia). El se numără printre cei norocoşi, care trăiesc şi se vindecă, încet-încet. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, rănit în incendiul din Clubul Colectiv şi transferat pentru tratament în Norvegia, a povestit, la un post local de televiziune, cum au fost primele clipe de la declanşarea incendiului şi cum a reuşit să se salveze.
 
Potrivit acestuia, "flacăra era de câţiva zeci de metri, imens de puternică şi de activă. Ne-am pus toţi mâinile la faţă. După care, efectiv, au leşinat, au căzut foarte mulţi, din cauza norului negru de fum. Au inhalat fumul ăsta negru. Erau căzuţi pe jos. Am călcat efectiv peste oameni şi am ieşit afară”.
 
Marius Frăşoaica crede că dacă nu ar fi fost transferat la Spitalul din Bergen foarte probabil şi-ar fi pierdut mâinile: „Sunt fericit că am ajuns aici şi am putut să fiu tratat foarte bine". 



Sursa foto: antena 3 şi bitpress
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii