Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un pui de delfin rănit a fost găsit în mare, la Eforie Sud (galerie foto+video)

ro

01 Sep, 2016 12:21 3863 Marime text
Un pui de delfin a fost găsit în apele din Eforie Sud. Animalul este rănit, iar salvamarii se ocupă de el, în același timp, apelând la asociația nonguvernamentală de mediu, Mare Nostrum. Surse spun că, în ajutorul delfinului eșuat, nu a venit nicio asociație de o oră. Într-un final, delfinul a fost ridicat și transportat la Delfinariu.   

UPDATE ora 13:12
Delfinul rănit, recuperat astăzi din apa mării, într-un golf din Eforie Sud, a murit pe drumul spre Delfinariul din Constanţa, în maşina reprezentanţilor Mare Nostrum, ne-a transmis dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Când a fost preluat de pe plajă, mamiferul prezenta o hemoragie gravă, din cauza rănilor suferite.

Cadavrul delfinului este dus acum la DSV Constanţa, unde veterinarii vor spune care a fost cauza morţii. Din primele informaţii, cetaceul ar fi fost lovit de o ambarcaţiune, iar în urma impactului s-a ales cu răni grave. Mamiferul ce măsura aproximativ un metru şi jumătate avea o tăietură adâncă pe spate, în zona cozii. De asemenea, în zona gurii avea o rană sângerândă ce sugera că a fost lovit de un corp dur. Reprezentanţii Mare Nostrum spun că delfinul nu prezenta răni ce ar fi putut fi provocate de plasele pescăreşti.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa



 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii