Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor de la un liceu din Tulcea și-a pus capăt zilelor

ro

10 Apr, 2013 18:25 1815 Marime text
Dr. Elena Chircov, din cadrul secţiei de Terapie Intensivă a spitalului judeţean de urgenţă Tulcea (şi director medical al spitalului), spune că opinia sa este că bărbatul ar fi decedat în urma unei leziuni de coloană cervicală.

 A fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe în jurul orei 10.30. Era conştient, cooperant, discuta cu cei de la spital. Avea tensiune 12, iar la momentul în care au început investigaţiile ajunsese la 15. La o primă vedere, nu avea leziuni majore. Nu era, însă, adevărat. I s-a făcut ecografie abdominală şi tomografie craniană care au indicat faptul că bărbatul nu avea leziuni interne şi nici nu avea traumatisme la nivelul capului. Ar fi urmat o tomografie cervicală, dar cadrele medicale nu au mai reuşit să îi facă şi această investigaţie. La ora 11.40 a devenit agitat, instabil hemodinamic, astfel că cei de la spital au solicitat sprijinul dr. Elena Chircov, de la ATI.

„Intrase deja în stop cardio-respirator. I s-au aplicat manevrele de resuscitare timp de 50 de minute, iar la ora 12.30 a fost pronunţat decesul. Eu consider că decesul ar fi putut surveni ca urmare a unei leziuni cervicale. Ţin să fac precizarea că pacientul a fost adus la noi cu guler cervical, dar, cel mai probabil, această leziune s-a produs în momentul impactului“, a precizat dr. Elena Chircov. Necropsia va stabili care au fost cauzele decesul.

Sursa AICI


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii