Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor conferențiar de la Ovidius își lansează o carte în Capitală

ro

08 Jul, 2014 20:56 1816 Marime text
La Ceainăria Cărturești Verona din Capitală va avea loc lansarea volumelor Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerari, deformari, excese de Angelo Mitchievici și Camera obscură. Vis, imaginație și bandă desenată de Ioan Stanomir, aparute recent la Editura Cartea Româneasca. Volumele sunt disponibile și în ediție digitală.
Evenimentul va avea loc, joi, 10 iulie, de la ora 18.00.

La eveniment vor participa autorii celor două volume, iar în cadrul evenimentului vor lua cuvântul: Dan C. Mihăilescu, Ion Manolescu și Daniel Cristea-Enache, potrivit HotNews.

Angelo Mitchievici este conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța și doctor în filologie cu distincția Summa cum laude la Universitatea din București. De asemenea, este membru al USR, RAAS (Romanian Association for American Studies), UCIN și FIPRESCI, cronicar de film și redactor la România literara și Ex Ponto.

Printre volumele publicate de profesorul conferențiar de la Ovidius se numără Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente (2007, premiul pentru debut al revistei Observator Cultural), Cinema (povestiri, Polirom, 2009, premiul „Cartea anului 2009” al USR), Decadență și decadentism în contextul modernității românești și europene (2011), Umbrele paradisului. Scriitori români și francezi în Uniunea Sovietică (2011), Simbolism și decadentism în Arta 1900 (2011), Filmele care ne-au schimbat viața (2013).

sursă foto: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii