Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor a primit 600 de euro mită. Trebuia să-l promoveze la bacalaureat, dar nu a mai făcut-o

ro

16 Sep, 2016 13:54 2275 Marime text
La data de 31 august, ca urmare a unui denunţ formulat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Suceava, privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către un profesor din municipiul Suceava, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem față de J.V., care a pretins şi primit suma de 600 de euro, în două tranşe, de la persoana denunțătoare, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august 2016, şi promiţându-i că îi va asigura promovarea examenului de bacalaureat.
 
În fapt, P.A.M., în cursul lunii august 2016, a hotărât să se înscrie din nou la examenul de bacalaureat, pe care l-a susţinut pentru prima oară în anul 2012, însă la acel moment nu a promovat proba la matematică. Ca urmare, a luat legătura cu profesorul J.V. care i-a solicitat suma de 600 euro pentru a interveni la comisia de corectare a lucrărilor de bacalaureat în vederea promovării probei scrise la matematică. În data de 12 august, P.A.M. i-a înmânat profesorului suma de 300 euro, iar ulterior, la data de 16.08.2016, un prieten al denunțătoarei a virat alți 300 de euro în contul indicat de J.V.
 
Cu o zi înainte ca P.A.M. să se prezinte pentru susţinerea probei la matematică din cadrul examenului de bacalaureat, aceasta a avut o nouă întâlnire cu profesorul pentru a stabili semnele distinctive ce urmau a fi folosite la redactarea tezei spre a fi identificată de profesorii corectori. La data de 29 august, s-au afişat rezultatele examenului de bacalaureat, ocazie cu care P.A.M. a constatat că nu a promovat proba la bacalaureat.
 
În data de ieri, procurorul de caz a dispus reținerea lui J.V. pentru 24 de ore, iar astăzi instanța a hotărât plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii