Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un produs de slăbit ce se vinde în România conţine o substanţă "foarte toxică"

ro

28 May, 2013 08:04 1590 Marime text
Produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) conţine o substanţă foarte toxică, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, citând date anunţate de autoritatea competentă din Germania, după ce a făcut mai multe verificări.
În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania, s-a constatat prezenţa pe piaţă a produsului de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) care conţine 2,4-dinitrofenol, o substanţă foarte toxică. Substanţa se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate cazuri de deces după consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi., arată ANMDM, pe site-ul instituţiei.
"Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM
ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări.
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii