Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar susține că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite. Ce a declarat edilul și cine susține propunerea acestuia

ro

24 Jul, 2018 15:22 1426 Marime text
Primarul din Alba Iulia propune o metodă prin care statul să încaseze mai mulţi bani. Potrivit Digi24.ro, Mircea Hava crede că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite, ca orice alt contribuabil. Iar unii dintre colegii săi - primari de mari oraşe - sunt de acord cu această propunere.

Mircea Hava, primar Alba Iulia: De la Sfântu Petru în jos, toată lumea răspunde. Și de la Sfântu Petru în jos toată lumea plătește impozite. De ce să nu plătească armata impozit, de ce să nu plătească judecătoria impozit? Biserica trebuie să plătească impozit.

Ideea ca statul să fie impozitat este împărtăşită şi de colegul de partid, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
 
Tot de la PNL vine şi propunerea impozitării diferenţiate, după criterii sociale, economice şi geografice.
 

Ilie Bolojan, primar Oradea: Am putea cere supraimpozitare de 500% pentru imobilele neîngrijite. O majorare pe care fiecare primărie să o poate aplica dacă dorește sau nu, inclusiv după criterii urbanistice.

 
Pe de altă parte, Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, ridică problema finanţării proiectelor. El este de părere că acest lucru va fi o piatră de încercare, mai ales după ce Guvernul a decis că primăriile ar trebui să ia credite de la bănci.
 

Robert Negoita, primar PSD, sectorul 3: Nu avem acea legislație care să ne permită să luăm împrumut din trezorerie, cum a fost anul trecut. Anul ăsta ați făcut o struțo-cămilă. Și ne-ați trimis pe toți la bănci. Întârziem foarte mult proiectele dacă ne lăsaţi pe mâna băncilor.

 
Primarii cer Guvernului să dea cât mai repede o ordonanţă care să rezolve această problemă.

Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii