Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din Franța a stârnit revoltă când a evacuat o familie de refugiaţi (video)

ro

16 Sep, 2015 10:16 1236 Marime text
 
În Franța, un primar de extremă dreapta a stârnit revoltă după ce a dat buzna peste o familie de refugiaţi sirieni. El a venit însoțit de poliţişti înarmaţi, spunând „Nu sunteţi bineveniţi în acest oraş”.
 
Primarul, Robert Menard, un politician din Frontul Naţional, a apărut pe internet într-o înregistrare video nervos că refugiaţii stau ilegal într-un apartament din oraş.
 
Pe filmare se vede cum el vorbește cu refugiaţii printr-un interpret.
 
„Nu sunteţi bineveniţi în acest oraş. Aţi intrat în acest apartament spărgând uşa. Furaţi apa. Oamenii plătesc pentru apă, dar voi furaţi electricitate şi apă. Repet: nu sunteţi bineveniţi în acest oraş. Dacă vă purtaţi corect, sunteţi bineveniţi, dar nu şi dacă vă comportaţi în felul acesta.”
 
Șocat, refugiatul sirian, un bărbat în jur de 35 de ani, a întrebat dacă poate să plece în alt loc, după care spune că va pleca după o lună.
 
Iar răspunsul primarului nu a întârziat să apară, spunând că nu este interesat de refugiaţii care pătrund ilegal pe proprietăţi private şi îi spune că plece unde vrea.
 
Edilul s-a adresat în același mod și față de soția și copilul refugiatului sirian.
„Veţi fi bineveniţi doar dacă respectaţi legile acestei ţări şi acest oraş!”, a declarant primarul de față cu familia refugiată.
 
Oponenţii primarului au catalogat intervenţia acestuia ca brutală şi insensibilă pentru că refugiaţii nu au bani şi nici unde să meargă.
 
De asemenea, un politician local l-a acuzat pe primar că a acţionat ilegal: „Ai nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a evacua pe cineva.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii