Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist din IPJ Constanţa a fost condamnat la închisoare cu executare

ro

17 Apr, 2016 11:44 2897 Marime text
Marian Manole, poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost condamnat la închisoare cu executare.
 
Vineri, Judecărtoria Medgidia a l-a condamnat pe Marian Manole la trei ani de închisoare pentru abuzul în serviciu, la alţi doi ani pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, la un an pentru purtarea abuzivă, dar şi la un an şi două luni pentru falsul intelectual. Mai mult decât atât, Marian Manole a mai luat un an şi patru luni pentru falsul intelectual.
 
Instanţa a contopit pedepsele menţionate mai sus şi i-a aplicat lui Manole pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare la care adaugă un spor de un an şi zece luni de închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Judecătorii au dispus executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie
 
În cauză, Florentina Claudia Trifan a luat opt luni de închisoare pentru lovirea sau alte violenţe, Sorinel Trifan, Gheorghe-Eugen Răduş şi Răduş Nicoleta-Nadia s-au ales cu câte zece luni mărturia mincinoasă.
 
Judecătoria Medgidia a admis în parte acţiunea civilă şi i-a obligat pe inculpaţii Manole Marian şi Trifan Florentina Claudia în solidar, iar pe inculpatul Manole Marian în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, la plata către partea civilă Ionuţ Valentin Culea a sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale
 
Instanţa a desfiinţat în totalitate înscrisul oficial existent intitulat „Proces Verbal” şi în parte înscrisul oficial existent intitulat „Raport din data de 16/17.05.2014”, numai cu privire la menţiunea „(…) întrucât nu a putut da relaţii referitor la datele din cartea de identitate (…)”.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă.

Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând următoarele linkuri

Evz.ro
Un polițist din Medgidia merge la muncă noaptea, iar ziua își păzește familia de interlopi


Evenimentul
Zilei Casa poliţistului constănţean terorizat de interlopi a fost inclusă în itinerariul de patrulare, dar degeaba…

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii