Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist cinstit și celebritatea sa pe Facebook. Marian Godină a ajuns în The Wall Street Journal

ro

22 May, 2016 21:56 2306 Marime text
The Wall Street Journal i-a dedicat un articol cu multe semne polițistului deja celebru la noi Marian Godină în care este  redată povestea lui.
 
”Ca mii de polițiști de peste tot în lume, Marian Godină a primit un apel furios de la șefii lui. Au vrut să-l vadă imediat. Cu câțiva ani în urmă, ofițerul Godină, polițist rutier într-un oraș cu 250.000 de oameni, situat în munții Transilvaniei, a tras pe dreapta un șofer beat care, într-o pauză, a ales să recunoască cu plăcere că este beat. Întrebat dacă ar fi fost băut, șoferul a răspuns: "Par treaz?". Întrebat ce a băut, el a spus: "Toate felurile. Scrie jos, t-o-a-t-e-f-e-l-u-r-i-l-e". Când a fost întrebat dacă el știa ce zi era, el a spus: "E noapte... nu e zi", clătinându-se şi înjurând printre rânduri.
 
Atunci când șefii ofițerului Godină au văzut, vara trecută, ce incidentul postat pe Facebook, ei nu s-au amuzat de limbajul grosolan. I-au ordonat să să își închidă pagina de Facebook. Ofițerul Godina, acum în vârstă de 29 de ani, a fost atât de umilit încât a fost la un pas să cedeze. Dar, peste noapte, când pagina lui s-a ”întunecat”, serverul poliției Brașov s-a prăbușit. Acesta a fost bombardat cu plângeri în sprijinul său. A doua zi, șefii lui s-au răzgândit și i-au ordonat să reactiveze pagina”
, scrie WSJ.
 
Jurnaliștii WSJ scriu despre glumele făcute de Godină, cât de necruțător este, onest și critic, cum primește mii de like-uri pentru diverse postări sau cum au apărut abțibilduri cu ”Sunt Godină”. Articolul este amplu și amintește de toate momentele în care Godină a fost sprijinit de români, de câtă putere de influență are acesta în fața șefilor, dar se aduce în atenție și criticile acestuia legate de problemele din sistem.
 
WSJ amintește și de faptul că afirmațiile polițistului rutier brașovean au dus la demisia unui consilier local, în timp ce șeful Poliției Brașov și unul dintre adjuncții săi au intrat în pensionarea anticipată.
 

”Procurorii anticorupție au lansat o investigație pentru abuz de putere. Cei doi șefi de poliție și consilierul neagă orice ilegalitate. Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, a declarat că acuzațiile ofițerul lui Godină "arată bine pe Facebook", dar că acestea "trebuie sa fie dovedite, cu probe, de către procuror".", mai scriu jurnaliştii WSJ.

 
Este citat şi primarul Brașovului, George Scripcaru, el însuși judecat pentru corupție, care a declarat că este îndoielnic Marian Godină să poate aduce o schimbare într-o societate profund devotat căilor sale vechi.
 
Se pomeneşte în articol şi despre cartea sa, lansată la sfârşitul lunii februarie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii