Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pensionar din Constanţa a vândut acelaşi teren unui român şi unui danez

ro

01 Mar, 2012 12:20 1002 Marime text

Nicolae Zaharia, care era proprietarul a două hectare de teren extravilan într-o zonă vizată de dezvoltatorii de baterii eoliene, este acuzat că a luat bani de la ambii oameni de afaceri, pentru ca mai apoi să-i lase să se încaiere pentru... moşie. "A venit într-o zi la mine acasă că are nevoie urgentă de bani, fiindcă una din nepoate avea nu ştiu ce încurcături penale. I-am spus că îi dau banii şi l-am întrebat dacă nu vrea să-mi vândă mie terenul: la urma urmei, eu cu asociaţia mea i-l lucram de atâţia ani. I-am plătit o anumită sumă de bani acestui domn Zaharia şi am făcut două chitanţe de mână. Nu am mers la notar fiindcă avea el nişte probleme cu actele, legate o succesiune. După aceea nu a mai recunoscut că a luat banii", ne-a spus omul de afaceri Vasile Marian, din Plopeni (jud. Constanţa).

Surse locale ne-au precizat că suma plătită de Vasile Marian nu este un mică, având în vedere că zona Chirnogeni este una vizată de investitorii în industria energiei eoliene, iar preţul se calculează la metru pătrat. Ulterior, Vasile Marian a aflat că fusese păcălit. "M-am întâlnit cu domnul inginer Pletea care mi-a zis că terenul respectiv a fost vândut firmei unui investitor danez, la care el era şi administrator. Am fost la Nicolae Zaharia dar nu a vrut să stea de vorbă cu mine sau soţia", a mai spus el. Vasile a mers la postul de poliţie Chirnogeni unde a depus plângere penală. "Din câte ştiu, procurorul de caz a cerut dovezi suplimentare pe lângă cele două chitanţe de mână. Se efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere", ne-a confirmat şeful de post, agentul-şef Florin Orneaţă.

La rândul său, Nicolae Zaharia îşi susţine nevinovăţia: "Nu ştiu ce am semnat cu acele hârtii (chitanţele de mână-n.n.), eu sunt un om bătrân şi nu mai văd bine. Nu am primit niciun ban de la Vasile Marian şi nu-mi pasă de niciun proces pe care vrea să mi-l deschidă familia lui", a mai spus pensionarul constănţean.

 http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-pensionar-din-constanta-a-vandut-acelasi-teren-unui-roman-si-unui-danez-969140.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii