Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un patron dezvăluie corupția din spatele achiziţiilor publice!

ro

14 May, 2016 21:09 1963 Marime text
Un patron care a avut de-a face cu Hexi Farma rupe tăcerea şi povesteşte cum sunt trucate licitaţiile în România, cum ajung numai anumite firme să câştige contracte fabuloase cu statul, fără să intereseze pe nimeni dacă ne este pusă în pericol sănătatea.
 
Într-un interviu pentru Antena3, patronul unei companii care a colaborat cu Hexi Pharma, a declarat că, în prezent, ”caietele de sarcină sunt făcute cu dedicație, clar”.
 

”Oricând se poate aranja sau nu ceva. Nimeni nu poate şti ce aranjamente sunt în spate. De regulă, caietele de sarcini, multe dintre caietele de sarcini, sunt făcute cu dedicaţie clară. În momentul în care începi să-l citeşti , îţi dai seama că e făcut pentru cineva anume. Sunt puţine firme care pot îndeplini acele criterii, unele extrem de aberante. În momentul în care ai citit, îţi dai seama că e cu dedicaţie, pentru cineva”, a spus bărbatul.

 
Totuși, bărbatul a dorit să-și păstreze anonimatul, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva.
 
Amintim că firma Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.
 
Pe de altă parte, în urmă cu două zile, Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă. 

„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitaţii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat, în urmă cu ceva timp, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii