Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pacient s-a aruncat de la etajul trei al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Techirghiol

ro

22 Jan, 2015 18:18 1624 Marime text
Un pacient s-a aruncat de la etajul trei al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Bărbatul are 60 de ani, era de aproximativ doi ani internat acolo, iar în această dimineață s-a aruncat pe fereastra de pe casa scării, de la un etaj superior. A reuşit să deschidă fereastra de pe casa scărilor, care nu avea mâner. Un echipaj SMURD l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean Constanța.

În urma căzăturii, acesta a scăpat cu viaţă. În schimb, are numeroase traumatisme şi fracturi. Este ținut sub observație în Secția de Terapie Intensivă.

„Una din infirmierele de serviciu a sesizat căderea pacientului pe platforma de la intrare în corpul B de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Imediat a fost anunţat Serviciul de Ambulanţă dar şi Poliţia. Primul ajutor i s-a acordat prin personalul specializat din centru. Bărbatul care s-a aruncat de la fereastra de pe casa scării era sub tratament psihotrop şi în evidenţe la psihiatru, care îi făcuse o reevaluare chiar pe 17 ianuarie. A deschis geamul de pe casa scării, deşi nu avea mâner, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Dar, a avut nişte ustensile şi a putut să îl deschidă. Oamenii sunt extrem de inventivi. S-a dispus desfăşurarea unei anchete administrative. O să se identifice şi alte soluţii de prevenire a unor astfel de situaţii, dar nicideum gratii pentru că nici standardele nu permit şi apoi centrele sunt deschise, în care beneficiarii au o oarecare libertate, nu sunt centre de penitenţă“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au demarat o anchetă administrativă. Oamenii legii au demarat cercetările pentru a stabili înprejurările în care s-a desfăşurat evenimentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii