Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un om de afaceri din Constanţa, plasat sub control judiciar în dosarul percheziţiilor de ieri

ro

20 Apr, 2016 12:41 2450 Marime text
Ieri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila şi opt mandate de aducere.

În dosar, procurorii vorbesc despre evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.
 
Din probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii ar fi creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.
 
Prejudiciul creat este estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei.
 
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în prezenta cauză au fost reţinute patru persoane. Dintre acestea, trei vor fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
 
Cea de a patra persoană a fost plasată sub control judiciar.
 
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti mai arată că cel plasat sub control judiciar se numeşte Iulian Radu, este din Constanţa, şi deţine o firmă de pază. Acesta este suspectat, conform surselor mai sus precizate, de evaziune fiscală şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Potrivit unor surse, Iulian Radu reţinut în cauză şi ulterior plasat sub control judiciar ar fi Iulian Radu, al cărui nume este legat de firma de pază ZIP.
 
Contactat telefonic, cel din urmă a declarat că nu poate confirma informaţiile mai sus precizate.   

Citeşte şi

Iulian Radu a fost revocat din funcţia de administrator al firmelor ZIP din Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii