Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ofiţer din IPJ Constanţa, trimis în judecată de procurorii Anticorupţie

ro

13 Dec, 2013 12:26 2081 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

CAZACU IONEL, comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru comiterea complicităţii la infracţiunea de dare de mită;
IRIMIA NICOLAIE, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 1 noiembrie2013, inculpatul Irimia Nicolaie i-a înmânat suma de 1.000 euro inculpatului Cazacu Ionel care, la rândul său, a remis suma de bani denunțătorului.
Acesta din urmă, denunțător, urma să ofere cu titlu de mită, suma 1.000 euro denunțătoarei care îndeplinea funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În schimbul acestei sume de bani, denunțătoarea urma ca în virtutea atribuțiilor de serviciu să dispună, în baza art. 181 Cod penal, o soluţie favorabilă faţă de inculpatul Irimia Nicolaie, respectiv de scoatere de sub urmărire penală şi aplicare a unei sancţiuni cu caracter administrativ, constând în amendă. Acesta din urmă era cercetat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drum public, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curţii de Apel Constanţa.


Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii