Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un ofiţer din IPJ Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie

ro

18 Dec, 2013 13:22 1317 Marime text

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Teritorială Constanţa au dispus trimiterea în judecată a ofiţerului Costel Baciu, adjunctul Poliţiei Cernavodă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Costel Baciu este suspectat de abuz şi neglijenţă în serviciu. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. În 2008, în timpul unei cercetări la faţa locului (dosar privind un decedat) Costel Baciu ar fi găsit o armă cu aer comprimat (puşcă) pe care ar fi uitat să o treaca în documentele specifice. Ulterior, arma (care nu avea nicio legătură cu decesul în cauză) a fost descoperită în fişetul lui Costel Baciu. Contactat telefonic, Baciu nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la acest dosar.  

Oficial

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a comisarului șef de poliție BACIU COSTEL, adjunct al șefului Poliției Orașului Cernavodă, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
– de abuz în serviciu contra intereselor publice având drept consecință obținerea de către funcționarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunile de corupție și deținere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 14 februarie 2008, cu ocazia cercetării la fața locului efectuate cu privire la decesul, în condiții suspecte, al unei persoane, comisarul de poliție BACIU COSTEL, și-a încălcat atribuțiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofițer de poliție judiciară, prin aceea că a ridicat din locuința persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum și 4 cutii conținând cantitatea totală de 328 alice din plumb, inculpatul, cu știință, nu a menționat bunurile respective în cuprinsul procesului – verbal de cercetare la fața locului întocmit cu acel prilej, ci și le-a însușit și le-a deținut neîntrerupt până la data de 11 septembrie 2013, când au fost identificate de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța în sediul Poliției Orașului Cernavodă. Mai precis, bunurile au fost găsite în biroul în care inculpatul își desfășurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcția de conducere, acestea fiind camuflate în spatele unei canapele, în spațiul dintre aceasta și caloriferul din încăpere.
De asemenea, în sarcina comisarului de poliție Baciu Costel s-a reținut și faptul că, în perioada 14.02.2008 – 11.09.2013, a deținut arma cu aer comprimat ridicată din locuința persoanei decedate și însușită în mod fraudulos, fără a fi autorizat în acest sens de către reprezentanții Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și fără a fi titular al unui permis de armă eliberat potrivit prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii