Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou termen în dosarul lui Strutinsky Tribunalul poate decide azi eliberarea lui (rechizitoriu+referat propunere arestare)

ro

15 Apr, 2015 08:18 1738 Marime text
Un nou termen în dosarul lui Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu. Dosarul va fi redeschis azi de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa.

Strutinsky a fost reţinut la începutul lunii februarie de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. Pe data de 2 martie, DNA l-a deferit Justiţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Azi, Sorin Gabriel Strutinsky poate solicita înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu ori controlul judiciar. Oricare va fi decizia instanței, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța. 
Strutinsky este cercetat într-o altă cauză pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acest dosar, primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este cercetat în stare de arest pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni). 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document) 


Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii