Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un studiu aduce informaţii noi Când a apărut viaţa pe Pământ

ro

23 Feb, 2015 21:28 2004 Marime text
Pământul a fost, în urmă cu trei miliarde de ani, un mediu ostil caracterizat prin schimbări climatice imprevizibile şi printr-o deprivare de oxigen. Autorii unui nou studiu susţin însă că în ciuda acestor condiţii, anumite forme de viaţă au reuşit să prospere în acea perioadă, conform ecomagazin.ro.
 
Studiul a fost publicat în jurnalul de specialitate Nature, iar cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat unele dintre cele mai vechi şi mai bine conservate roci care au fost colectate din nord-vestul Australiei şi din Africa de Sud.
 
Rocile analizate datează de acum 2,7-3,2 miliarde de ani şi s-au format înainte că oxigenul să existe în atmosfera. Prin urmare, acestea conţin ”indicii chimice” care nu sunt prezente în rocile moderne. Astfel, cercetătorii au descoperit că în acea perioada existau cantităţi mari de azot, substanţă care ar fi susţinut forme de viaţă de baza precum viruşii, bacteriile sau alte asemenea organisme. Prin urmare, organismele care pot supravieţui cu ajutorul azotului din atmosfera au apărut în această perioada, mai exact cu un miliard de ani înainte de dată la care se credea că au apărut primele forme de viaţă.

Sursa foto:evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii