Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect dedicat studenţilor, la Universitatea Ovidius

ro

10 Oct, 2012 20:08 1067 Marime text

Profesori şi studenţi din cadrul Universităţii Ovidius participă la proiectul POSDRU/90/2.1/S/63742 de orientare şi consiliere în carieră „VIA - Vocaţie, Interese, Autocunoaştere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional", derulat cu fonduri europene de Profiles International SRL, parte a Programului operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013 - „Investeşte în Oameni!".

„Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea premiselor pentru tranziţia studenţilor spre stadii superioare de educaţie sau piaţa muncii, prin acces la informaţie şi activităţi de orientare şi consiliere. Se utilizează o metodă unică în România - VIA, prin care se identifică gradul de compatibilitate al profilului psiho-aptitudinal al studentului cu modelul de perfomanţă al unor meserii considerate cele mai căutate în următorii 10 ani în România. Aceste meserii au fost identificate în urma unor studii la nivel european", a declarat Doru Dima, manager de proiect, directorul general al Profiles International SRL.

Astăzi, la Universitatea Ovidius, a avut loc şedinţa de instruire a 14 cadre didactice de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Facultatea de Drept, Sociologie şi Administraţie publică, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Consiliere Educaţională şi Profesională al UOC. În cadrul şedinţei, cadrele didactice au primit informaţii despre metode de creştere a accesului la informare a elevilor şi studenţilor în vederea cunoaşterii unor date corecte şi suficiente despre profesii şi domenii profesionale; cunoaşterea realităţilor economice, precum şi a riscurilor şi avantajelor profesionale; dinamica obiectivă a rutelor şcolare şi profesionale; asigurarea materialelor necesare unei bune orientări privind cariera. În următoarea etapă a proiectului, va avea loc selecţia celor 250 de studenţi din ultimii ani de studii din cadrul Universităţii Ovidius care vor participa la proiectul de consiliere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii