Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou Doctor Honoris Causa la Universitatea Ovidius

ro

12 Jun, 2013 13:40 1088 Marime text
La propunerea Consiliului Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a aprobat acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului univ.dr. W. Cole Durham Jr., de la Brigham Young University, Statele Unite ale Americii.

Festivitatea înmânării înaltului titlu academic va avea loc în ziua de 14 iunie 2013, în Sala Senatului din Campusul universitar, la orele 17.00.
Născut la 26 februarie 1948, în Statele Unite ale Americii, profesorul Cole Durham Jr. este doctor în Filosofie (1972) şi doctor în Drept (1975) al Universităţii Harvard (SUA), unde este şi redactor al Revistei de Drept şi editor al Jurnalului de Drept internaţional.

De formaţie universitar-academică filosofico-creştină şi juridică, profesorul predă la două Facultăţi de Drept din SUA, Susa Yong Gate şi Brigham Young University, şi este visiting professor la Facultăţile de Drept din Viena, Budapesta şi Mainz (Germania).

Recunoscut ca un reputat specialist atât în Drept constituţional, cât şi în Dreptul religiei, profesorul Cole Durham Jr. a fost solicitat şi cooptat în echipa de redactare a textului constituţiilor multor state ale lumii, precum, de exemplu, a Nepalului, a Thailandei, a Irakului, a Argentinei, a Chinei, a Croaţiei, a Republicii Dominicane, a Franţei, a Indoneziei, a Rusiei etc.

Profesorul a fost de asemenea solicitat şi a contribuit efectiv şi la redactarea textului unor constituţii şi legi ale cultelor din unele state din Europa de Răsărit, din fostul bloc sovietic, dintre care amintim: Armenia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Kazastan, Kyrguzstan, Letonia, Lituania, Moldova, România etc.

Domnia sa este directorul Centrului Internaţional pentru Studii Religioase şi Juridice de la Brigham Young University (SUA) şi Preşedintele Asociaţiei Internaţionale pentru Drept şi Studii Religioase (The International Consortium for Law and Religion Studies), cu sediul la Milano, ceea ce învederează cu prisosinţă şi sfera domeniului său de studiu şi cercetare, recte, cel juridico-religios.

În calitatea sa de specialist în Dreptul religios, profesorul Cole Durham Jr.  a fost solicitat – în repetate rânduri – şi de Congresul Statelor Unite ale Americii să se pronunţe în chestiuni privind dreptul la libertatea religioasă şi protecţia ei juridică în unele state ale Europei, îndeosebi în cele care s-au aflat vremelnic în aria de influenţă politică, economică şi militară a fostei U.R.S.S.

Printre altele, profesorul Cole Durham Jr. este membru al Comitetului Internaţional pentru Apărarea Libertăţii Religioase, pentru care a militat şi militează neobosit, şi Membru în Comitetul Ştiinţific al Revistei Dionysiana, publicată de Centrul de Studii şi Cercetări religioase şi juridico-canonice al celor trei Religii Monoteiste al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii