Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou convoi militar în Constanța Dușa - „Orice asociere cu situația din Ucraina este pură speculație”

ro

09 May, 2014 20:10 2053 Marime text
Costănțenii au semnalat astăzi după orele 17.00 prezența unui nou convoi militar, de această dată în zona căii ferate de la Energia. Convoiul format dintr-un tren cu platfomă și camioane transporta armament militar. A fost sesizată chiar și prezența unor rachete, acoperite cu o prelată, susțin martorii.

Contactați de cotidianul ZIUA de Constanța, reprezentații Ministerului Apărării Naționale susțin că este vorba de un exercițiu multinațional, nicidecum de o mobilizare pentru război.
Astfel este vorba de modulul de pregătire „Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14" (BSRF-14), care se desfășoară în perioada 29 aprilie - 28 mai, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea.

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ: trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, exerciţii de contra-insurgenţă, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.

De precizat că nu doar în județul Constanța au loc astfel de exerciții. Reprezentanții Ministerului Apărării Naţionale au comunicat cotidianului ZIUA de Constanța că între 5-16 mai militari români şi infanterişti marini americani fac antrenamente și  în judeţul Suceava la Vatra Dornei.

Mai mult, ministrul Apărării, Mircea Duşa, afirmă că prezenţa blindatelor nu ar trebui să ne îngrijoreze deoarece acestea au luat parte la mai multe exerciţii.

„Vis-a-vis de unele mijloace de luptă pe care le vedeţi, fie transportate cu trenul, fie că sunt în mişcare, sunt exerciţiile planificate, conform planului de instrucţie pe care eu l-am aprobat încă de anul trecut”, a declarat Mircea Dușa. Ministrul mai precizează că exerciţiile au loc în fiecare an şi că orice asociere cu situaţia din Ucraina este pură speculaţie.

„Şi până acum s-au făcut aceste exerciţii de pregătire, dar nefiind un conflict în zonă, o situaţie de criză, probabil că au trecut neobservate mişcările mijloacelor de luptă pe care le are în dotare Armata Română”.

Sursă foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii