Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Doi morţi şi cinci răniţi grav. Un nou atac în Turcia

ro

05 Jan, 2017 16:52 2067 Marime text
Un atentat cu maşină capcană care a avut loc în apropierea tribunalului din Izmir, vestul Turciei, a rănit 10 persoane, informează agenţiile de presă internaţionale. Informaţia a fost confirmată de secretarul general al primăriei oraşului, Bugra Gokce.
Doi presupuşi atacatori au fost împuşcaţi de poliţişti şi un al treilea suspect este căutat, informează Reuters.
Atacul vine la o zi după ce autorităţile turce au arestat miercuri 20 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic şi care proveneau din centrul Asiei şi nordul Africii.
Suspecţii ar fi ajuns la Izmir de la Konya, conform agenţiei Anadolu.
Surse medicale au declarat pentru Reuters că până acum zece răniţi au fost aduşi la spital.

UPDATE -  În urma atentatului, un polițist și un funcționar al tribunalului au fost uciși iar alte cinci persoane au fost rănite, potrivit guvernatorul provinciei Izmir. O parte dintre răniți se află în stare critică.

Oficialul a spus că doi atacatori au fost uciși pe loc în timpul unei confruntări cu poliția, iar al treilea este dat în urmărire. Mașina capcană s-a oprit în fața tribunalului, iar schimbul de focuri între atacatorii înarmați cu puști Kalașnikov și grenade și polițiști a început înainte ca bomba să fie detonată. Un al doilea vehicul care ar fi aparținut atacatorilor a fost detonat de către polițiști. Guvernatorul a mai spus că indiciile arată că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabil de atac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii