Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un minor din Constanţa nu a fost găsit acasă deşi era în arest la domiciliu

ro

05 Jul, 2015 14:39 885 Marime text
În perioada 26 iunie – 3 iulie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 240 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 16 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 222 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de 2 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune. În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 20 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită cu măsura arestării preventive (în 6 cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în 6 cazuri), condamnarea cu suspendare a executării pedepsei (în 2 cazuri) şi măsura educativă a internării într-un centru de detenţie (într-un caz).

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 4 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar într-un caz, cu mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cu titlu exemplificativ:

Judecătoria Constanţa a dispus măsura arestării preventive, faţă de un tânăr, de 17 ani, din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa. Ulterior, instanta a dispus măsura arestului la domiciliu, având obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa. In cadrul unui control, minorul nu a fost găsit în imobilul de executare a măsurii arestului la domiciliu, motiv pentru care poliţiştii au sesizat organul judiciar emitent, cu privire la încălcarea obligaţiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii