Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar în retragere s-a aruncat în aer într-un parc. Alte trei persoane rănite

ro

23 Oct, 2016 14:17 2427 Marime text
Un militar în retragere în vârstă de 72 de ani s-a aruncat în aer astăzi într-un parc din oraşul japonez Utsunomiya, pierzându-şi viaţa şi provocând rănirea altor trei persoane, relatează televiziunea publică NHK, preluată de Reuters, informează antena3.ro.

O a doua explozie a provocat un incendiu într-o parcare din apropierea parcului, în timp ce locuinţa bărbatului care s-a aruncat în aer a ars şi ea într-un incendiu la circa 8 km distanţă de parc, menţionează sursa citată.

Poliţia din oraşul situat la circa 100 km nord de Tokyo a anunţat că a descoperit o scrisoare a sinucigaşului şi investighează cele trei incidente.

Imaginile difuzate de NHK arată două maşini carbonizate, dintre care una îi aparţinea pensionarului, la circa 200 de metri de parc, unde avea loc un festival de folk.

Explozia din parc a provocat rănirea a doi bărbaţi, în vârstă de 58 şi respectiv 64 de ani, care sunt trataţi pentru răni de şrapnel. Cea de a treia persoană rănită este un adolescent de 14 ani, menţionează NHK.

Martorii au declarat pentru postul de televiziune că au auzit o serie de explozii puternice.

Rata sinuciderilor a scăzut în Japonia în ultimii ani, dar aceasta rămâne printre cele mai ridicate din lume, cu circa 30.000 de sinucigaşi anual. Experţii au indicat că stresul financiar de a trăi din pensii mici îi determină pe unii pensionari să-şi pună capăt zilelor.

În 2015, un bărbat de 71 de ani şi-a dat foc într-un tren rapid, incident în care a murit şi o femeie de 52 de ani care călătorea în acelaşi vagon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii