Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un medic este acuzat că ar fi luat șpagă de la 24 de pacienți într-o singură zi!

ro

16 Aug, 2016 08:59 6866 Marime text
Un medic psihiatru din Argeş este acuzat că ar fi luat mită de la pacienţi de 24 de ori într-o singură zi. În schimbul unor sume de bani, doctorul le elibera pacienţilor certificate de încadrare în grad de handicap şi îi pensiona anticipat pe caz de boală.
 
În același dosar mai sunt implicați alți doi medici, dar și două asistente care ar fi primit  șpagă de la persoane care doreau să se pensioneze pe caz de boală, deși nu erau cu adevărat bolnave, potrivit România TV.  Conform unor surse judiciare, șpaga ajungea până la 500 de lei.
 
În schimbul sumelor de bani, cei incriminați eliberau rețete, certificate de încadrare în grad de handicap și făceau chiar internări fictive. Prejudiciul adus la fondul de sănătate s-a ridicat la peste 100.000 de lei.
 
Atunci când au aflat de obiceiurile medicilor și asistentelor, anchetatorii au obținut autorizație pentru a monta camere de supraveghere. Au avut o adevărată surpriză: unul dintre medici, din 49 de pacienți pe care i-a primit într-o zi, a luat spagă de la 24. Banii, lei sau valută, erau puși în plic sau dați direct în mână.

(foto ilustrativ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii