Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un lider care, întâmplător, este femeie” Lori Robinson, prima femeie care conduce un comandament combatant al SUA

ro

16 May, 2016 11:15 1153 Marime text
Generalul din cadrul US Air Force Lori Robinson a preluat, de vineri, conducerea Comandamentului pentru America de Nord al armatei americane. Astfel, a devenit prima femeie la conducerea unui comandament combatant al Statelor Unite, informează CNN.
 
Poziţia este una dintre cele mai  importante din cadrul armatei Statelor Unite, Robinson, care a condus anterior forţele aeriene americane în Pacific, devenind astfel generalul de top care supraveghează activităţile în America de Nord şi deţine responsabilitatea apărării naţionale. „Este o onoare. Nu pot să mă gândesc la o responsabilitate mai importantă decât a apăra ţara ta. Şi să pot face acest lucru la un asemenea nivel, este incredibil”, a spus Robinson, conform sursei citate.
 
Desemnată de revista „Time“ drept „una dintre cele mai influente 100 de persoane“ din lume în acest an, Lori Robinson a declarat, potrivit Reuters, că preia responsabilitatea „într-un moment în care evenimentele regionale şi globale prezintă tot mai multe provocări serioase pentru comunitatea internaţională şi securitatea naţională“ a SUA.
 
Robinson a mai spus că se consideră un lider care, întâmplător, este femeie.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii