Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un japonez, Yamasagi Masahiro, a urmărit, la Otopeni, meciuri de oină în care au evoluat şi elevi ai şcolii din Horia

ro

01 Apr, 2016 11:45 1044 Marime text
La invitaţia preşedintelui Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, pe stadionul din oraşul Otopeni a avut loc un meci demonstrativ de oină, prilejuit de sosirea în România a unui invitat din Japonia, profesorul de educaţie fizică Yamasagi Masahiro, de la liceul municipal din Matsudo.

Invitaţia profesorului japonez în România a venit ca urmare a contactelor stabilite în urmă cu doi ani de o delegaţie a FRO care a vizitat Japonia.

Partea română a organizat trei meciuri demonstrative, între elevii şcolilor din Vidra şi Chitila (ambele din judeţul Ilfov) şi şcoala Horia (din judeţul Constanţa), în care profesorul Masahiro a fotografiat şi filmat îndelung dinamica jocului nostru naţional, fiind vizibil încântat de frumuseţea oinei. La final, el a încercat loviturile de baston, având un procent de 100% şi urmare a faptului că este un jucător de baseball, sport foarte dezvoltat în Ţara Soarelui Răsare.

Preşedintele Nicolae Dobre i-a dăruit oaspetelui japonez un tricou al naţionalei de oină, o minge şi un baston, precum şi numeroase materiale promoţionale privind jocul de oină, traduse în limba engleză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii