Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un individ a reuşit să păcălească mai multe societăţi comerciale. Ce metodă a folosit suspectul şi ce prejudiciu a cauzat

ro

10 Nov, 2017 14:34 1671 Marime text
Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au prins în flagrant delict un bărbat, imediat după comiterea unei  infractiuni de înşelăciune.
 
La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au depistat în flagrant delict, în sectorul 1 din București, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune.
 
Bărbatul a fost prins şi imobilizat la scurt timp după săvârşirea  unei infracţiuni pe raza sectorului 1, unde s-a prezentat la o societate comercială  şi, declarând în fals că este reprezentant al unui furnizor,  ar fi susținut că trebuie să livreze anumite produse contra unei sume de bani, simulând în acelaşi timp o convorbire telefonică cu managerul societăţii.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie – noiembrie 2017 cel în cauză,  aflat sub măsura controlului judiciar, s-ar fi prezentat în mai multe rânduri la diverse societăţi comerciale, acționând în acest mod.
 
Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie, pentru audieri.
 
În urma administrării probatorului în sarcina acestuia s-a reținut că, la data de 18 octombrie a.c., s-ar fi prezentat la sediul unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov, unde ar fi pretins 1.200 de lei.
 
Ulterior, la data de 19 octombrie a.c., s-ar fi deplasat la o altă societate, de această dată în Bucureşti, pe raza sectorului 1, unde de asemenea, sub acelaşi pretext, ar fi pretins şi încasat 2.000 de lei.
 
La  data de 1 noiembrie a.c., prin aceeaşi metodă, ar fi indus în eroare angajata unui magazin situat pe raza sectorului 2, pretinzând 2.000 de lei.
 
La data de 2 noiembrie a.c., tot pe raza sectorului 2 şi prin aceeaşi metodă,  ar fi indus în eroare un alt angajat al unei societaţi comerciale.
 
De asemenea, la data de 12.10.2017 s-ar fi prezentat la o societate comercială situată pe raza sectorului 6, unde,  sub pretextul livrării unor produse ar fi solicitat 800 de lei, iar la data de 09.11.2017 ar fi încercat inducerea în eroare a reprezentantei unei societăţi comerciale, în sectorul 3, unde ar fi pretins 800 de lei.
 
Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, diind cercetat sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propuneri de a se lua măsuri preventive.
 
 Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii