Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un grup de turiști polonezi s-au rătăcit în Masivul Făgăraș. Două elicoptere au fost trimise în ajutor

ro

03 May, 2018 19:44 867 Marime text
Două elicoptere, unul de la Târgu-Mureş şi altul de la Bucureşti, au fost solicitate să intervină pentru salvarea turiştilor polonezi rătăciţi joi, în Masivul Făgăraş, pe traseul spre Vârful Moldoveanu, informează Agerpres.ro 
 

''Elicopterul de la Târgu Mureş va veni pentru turistul rănit la un membru superior şi la cap, iar cel de la Bucureşti îi va transporta pe salvamontişti şi jandarmii montani până în zona în care se află turiştii. Dacă ar merge pe jos, le-ar trebui cinci-şase ore să ajungă la ei, ţinând cont că mai există strat de zăpadă pe munte. S-a luat legătura cu unul dintre turişti, cu care s-a comunicat în limba engleză. Ei se vor deplasa încet spre refugiul Valea Viştei, de unde ar urma să fie preluaţi. Este posibil să înnopteze acolo. Deocamdată aşteptăm elicopterele, apoi vom stabili ce este de făcut", a declarat pentru AGERPRES Mihai Pascu, coordonator din partea Consiliului Judeţean a acţiunii de recuperare a turiştilor.

 
Reprezentanţi ai Salvamont, ai Jandarmeriei Montane şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov acţionează, joi, pentru recuperarea unor turişti polonezi rătăciţi în Masivul Făgăraş, pe traseul spre Vârful Moldoveanu, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă.
 

''Din informaţiile primite este vorba despre un grup de 10 turişti polonezi, din care o singură persoană este rănită. Prezintă un traumatism de membru superior şi un traumatism cranio-cerebral, dar este conştientă'', a mai menţionat sursa citată.

 
Totodată, reprezentantul ISU a precizat că pentru recuperarea turiştilor rătăciţi în Masivul Făgăraş s-au făcut solicitări şi pentru intervenţia unui elicopter, însă decizia privind deplasarea acestuia în zonă va fi luată în funcţie de condiţiile meteo.

Sursa: Agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii