Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un grup de 84 de români, repatriat la cerere din Fâşia Gaza

ro

14 Jul, 2014 11:32 1814 Marime text
Un grup format din 84 de cetăţeni români şi membrii lor de familie a fost repatriat, la cerere, astăzi, din Fâșia Gaza şi va ajunge în România în cursul acestei zile, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Din celula de criză condusă de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai  Ministerului Apărării Naţionale, precum şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Costurile întregii operațiuni de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru efectuarea misiunilor de evacuare  a grupului de cetăţeni s-a intervenit cu două aeronave de transport, de tip C 130 Hercules şi C 27 J Spartan, din dotarea Forţelor Aeriene Române, care au executat zboruri pe traseul Bucureşti Otopeni - Aeroportul Internaţional “Queen Alia” din Amman, Iordania şi retur.

Aeronava C-130 HERCULES a fost operată de către un echipaj condus de către căpitan-comandorul Adrian Takacs, iar echipajul aeronavei tip C-27 J SPARTAN a fost comandat de locotenent-comandorul Ion Stăiculescu.

Grupul de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere a frontiere Erez (Israel) şi a fost escortat până la Amman, tranzitând teritoriul israelian şi iordanian prin punctul de trecere a frontierei Allenby/ King Hussein Bridge (Iordania), se arată într-un comunicat de presă.

sursă foto: libertatea.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii