Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elicopter al MApN a efectuat un zbor de recunoaştere pe Dunăre

ro

27 Feb, 2012 22:11 1349 Marime text

Un elicopter IAR-330 PUMA a efectuat luni un zbor de recunoaştere pe Dunăre, în zona în care s-au format poduri de gheaţă, la solicitarea prefectului judeţului Călăraşi, informează Ministerul Apărării Naţionale printr-un comunicat remis NewsIn.

Elicopterul, aparţinând Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti, a decolat de pe aerodromul din Feteşti, în jurul orei 16.00, cu destinaţia municipiul Călăraşi, de unde a îmbarcat specialişti militari din Batalionul 96 Geniu din Bucureşti, persoane din cadrul Prefecturii şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Elicopterul, al cărui echipaj a fostcondus de locotenent-comandorul Cristian Dobroghiu, a efectuat o misiune de cercetare aeriană de la Cernavodă şi până în dreptul localităţii Dorobanţu, judeţul Călăraşi.

De asemenea, pentru distrugerea podurilor de gheaţă de pe Dunăre, ministrul Gabriel Oprea a dispus Statului Major General pregătirea unei subunităţi de geniu care să acţioneze pe fluviu în zona periclitată, dacă situaţia o va impune.

Numeroase ambarcaţiuni mici au fost aruncate pe malul Dunării după ruperea unui pod de gheaţă, în zona oraşului Călăraşi, informează Realitatea TV.

Alte nave au fost antrenate şi duse în aval, iar un ponton a fost avariat.

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat,a declaratcă au fost monitorizate în special două nave încărcate cu motorină şi ulei industrial, din cauza riscului de poluare.

"Problemele mari au apărut pentru că acest pod de gheaţă s-a rupt în totalitate şi se deplasează compact", a mai spus Muşat.

Pe de altă parte, prefectul de Călăraşi a spus că, în prezent, nu există riscul inundării localităţilor.

 http://newsin.ro/mapn-elicopter-calara%C5%9Fi.php?cid=view&nid=52bfed12-1de0-4244-a498-d60f0d13145c&hid=media

Ti-a placut articolul?

Comentarii