Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elev şi un profesor de la Liceul Teoretic Traian din Constanţa au fost diagnosticaţi cu TBC

ro

23 Feb, 2012 00:39 773 Marime text

Alertă la Liceul Teoretic Traian din Constanţa, după ce un elev şi dirigintele acestuia au fost diagnosticaţi cu tuberculoză. În urma testărilor, alţi trei adolescenţi sunt suspectaţi că ar fi bolnavi. Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia şi a anunţat că va închide instituţia de învăţământ dacă se va confirma încă un caz de TBC. 

Problemele la Liceul Teoretic Traian au început în urmă cu două săptămâni când părinţii unui elev de clasa a X-a au anunţat conducerea unităţii de învăţământ că băiatul lor este bolnav de TBC. S-au luat imediat măsuri de igienizare a clasei, iar unitatea a intrat sub supraveghere epidemiologică.

Radiografiile pulmonare aveau să depisteze şi un cadru didactic cu o formă incipientă de TBC, dar şi trei suspiciuni la alţi trei elevi.

Deocamdată, orele se desfăşoară normal chiar şi la clasa în care au fost anunţate cele două cazuri. Situaţia se va schimba dacă va fi confirmat încă un caz de îmbolnăvire.

Dacă va fi declarat focar de TBC, atunci toţi elevii şi profesorii din liceu vor fi supuşi examinărilor de specialitate. Potrivit statisticilor, Constanţa se situează pe locul a IV-lea din ţară la numărul de îmbolnăviri de TBC .

 http://www.reporterntv.ro/stire/un-elev-si-un-profesor-de-la-liceul-teoretic-traian-din-constanta-au-fost-diagnosticati-cu-tbc

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii