Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un echipaj de astronauţi a andocat pe Staţia Spaţială Internaţională

ro

26 Sep, 2014 19:08 1920 Marime text
Un nou echipaj format din trei membri, între care prima femeie din Rusia care participă la o misiune în spațiu în ultimii 17 ani a ajuns vineri la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), după un zbor de aproximativ șase ore într-o capsulă Soiuz lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a anunțat Centrul rus de control al zborurilor de la Moscova, preluat de Agerpres.
 
Capsula Soiuz TMA-14M a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur joi la ora 20.25 GMT spre Stația Spațială Internațională, și a andocat la ora 02.11 GMT, informează Agenția spațială rusă Roskosmos, într-un comunicat. Lansarea s-a derulat cu succes și membrii echipajului sunt bine, mai precizează agenția.
 
Noul echipaj o include pe Elena Serova, prima femeie din Rusia care a ajuns în spațiu în ultimii 17 ani și prima femeie din această țară care a reușit să urce la bordul ISS, relatează AFP.
 
Din echipaj mai fac parte rusul Alexandr Samokutiaev și americanul Barry Wilmore. Misiunea lor la bordul ISS va dura 168 de zile. Pe Stație se mai află rusul Maxim Suraev, germanul Alexander Gerst și americanul Reid Wiseman.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii