Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un director din cadrul CNCAN a fost reţinut pentru luare de mită

ro

02 Sep, 2015 09:31 1455 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 01 septembrie 2015, a inculpatului RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită
               
În ordonanţa întocmită de procurori  se arată că, în cauză, există date şi probe potrivit cărora:
În perioada 31 iulie - 01 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare ( CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză,  sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3000 lei, în contextul în care a condiționat  urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru  emiterea a trei autorizații speciale,  cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.
La data de 1 septembrie 2015, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunţător , în acelaşi scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 2 septembrie 2015, acesta va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
   Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și efectuarea urmăriri penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii