Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un detinut politic a primit 250.000 de euro despagubire

ro

20 Apr, 2010 20:53 1212 Marime text

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis, astăzi, acordarea de despăgubiri în valoare de 250.000 euro pentru Constantin Teodoriu, în vârstă de 82 de ani, fost deţinut politic înainte de 1989. Reprezentanţii instanţei ieşene au declarat că fostul deţinut politic a solicitat despăgubiri în sumă 500.000 euro pentru anii de detenţie petrecuţi în închisorile comuniste şi persecuţiile suferite după eliberarea sa.

Potrivit acţiunii depuse la instanţă, Constantin Teodoriu a fost reţinut fără mandat în perioada septembrie 1948 - martie 1949, deoarece a dus mâncare şi bani unui prieten care se afla în detenţie. Ulterior, Teodoriu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, el fiind acuzat că a ajutat un membru al Gărzii de Fier.

Fostul deţinut politic a spus judecătorilor că a fost persecutat şi după eliberarea sa din detenţie, ultima sa convocare de către foştii ofiţeri ai Securităţii fiind cu puţin timp înainte de declanşarea Revoluţiei. Fostul deţinut politic a fost încarcerat la Penitenciarul Suceava şi, ulterior, la închisoarea de la Târguşor.

Decizia judecătorilor de la Tribunalul Iaşi nu este definitivă şi poate fi atacată la o instanţă superioară.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii