Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat PSD vrea impozite pentru darul de nuntă și taxe suplimentare pentru localurile care organizează evenimente de amploare

ro

17 Apr, 2015 12:44 2559 Marime text
 
O propunere a deputatului PSD Gheorghe Ciobanu privind taxarea localurilor în care se organizează nunți, botezuri și banchete a ajuns pe masa specialiștior Ministerului de Finanțe, informează B1 Tv.

Deși se află încă în stadiu de analiză, Ciobanu spune că specialiștii Ministerului de Finanțe lucrează la introducerea unui impozit forfetar, iar propunerea sa ar urma să fie completată și de o metodă de impozitare directă a darului de nuntă. 

Măsura, spune deputatul, i-ar viza în mod special care primesc sume uriașe sau obiecte de valoare.

În ceea ce privește primirea banilor de către miri, pe holuri Parlamentului se discută despre posibilitatea înființării unui PFA. După strângerea darului, mirii ar urma să emită o chitanță care va fi declarată în contabilitate. De aici statul va percepe 16% impozit pe venit, 6,5% contribuții la sănătate și 10,5% CAS.

Însă această propunere nu este pe placul tuturor parlamentarilor.

Deputatul PMP, Petru Movilă, susține că „e adevărat că sunt restaurante sau firme care nu emit bon fiscal după ce încasează banii de la cei care au avut evenimentul respectiv. În acest sector trebuie pusă ordine. Eu zic că nu trebuie însă să ne legăm de darul mirilor sau cadourile primite la o zi de naştere ori banii de la botez".

La rândul său, Steliana Miron, senatoare PNL, este de părere că „orice enit trebuie impozitat. Eu mă întreb când se vor impozita şi sumele pe care le primesc formaţiile şi interpreţii care asigură atmosfera la petreceri. Ei nu declară cât au încasat la evenimentul respectiv".


Sursa: B1 Tv
Sursa foto: blog.blitz-imobiliare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • da 17 Apr, 2015 17:06 Daca iesi in pierdere dau si iei 10mii euro?
  • soare 17 Apr, 2015 16:57 Numai daca mirele si mireasa elibereaza bon de casa. ;))))))))))))))))))