Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat propune taxarea firmelor mari pentru a da burse de merit elevilor

ro

23 Jun, 2015 17:52 1078 Marime text
 
Deputat Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, propune ca orice companie a cărei cifră de afaceri anuală depășește echivalentul în lei a 10 milioane de euro să plătească la încheierea anului fiscal, o taxa de responsabilitate socială care este echivalentul a 0,5 la sută din cifra de afaceri. Banii colectaţi ar urma să fie folosiţi pentru plata lunară de burse școlare de merit pentru elev, informează România TV.

Deputatul propune înființarea Fondului pentru Viitorul României (prescurtat FVR), administrat de BNR, pentru plata lunară de burse școlare de merit pentru elevi. În proiect se arată că „Fondul pentru Viitorul României este alcătuit din sumele provenite din taxa de responsabilitate socială". Mai exact, „Orice companie a cărei cifră de afaceri anuală depășește echivalentul în lei a 10 milioane de euro plătește la încheierea anului fiscal taxa de responsabilitate socială care este echivalentul a 0,5 la sută din cifra de afaceri".

„Fondurile colectate din taxa de responsabilitate socială în cadrul Fondului pentru Viitorul României sunt păstrate într-un cont special dedicat al Băncii Naționale a României, având ca utilizare plata lunară de burse școlare de merit pentru toți elevii care obțin la toate materiile pe perioada anului școlar calificativul de "Foarte bine" pentru ciclul primar sau premiul I, II sau III în cadrul sistemului educațional de stat în ciclul gimnazial sau liceal, precum și pentru toți elevii din sistemul de învățământ preuniversitar calificați la olimpiadele naționale sau internaționale", mai prevede proiectul.

Cuantumul bursei FVR va fi de 500 RON pentru elevii care au obținut premiul I, de 400 RON pentru elevii care au obținut premiul II și de 300 RON pentru elevii care au obținut premiul III, de 500 de RON pentru elevii din ciclul primar care au obținut în decursul anului școlar doar calificative de "Foarte bine" și de 500 de RON pentru elvii care s-au calificat la olimpiadele naționale sau internaționale.

Bursa FVR ar urma să se acorde pe o perioadă de un an calendaristic începând cu luna imediat următoare încheierii anului școlar. Instituțiile de învățământ au obligația să folosească sumele primite pentru bursele FVR doar în acest scop și să achite suma lunară aferentă fiecărui elev premiant în prima săptămână a fiecărei luni.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii