Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat PNL îi cere demisia premierului Victor Ponta

ro

28 Mar, 2015 15:03 1484 Marime text
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză că l-a protejat pe Darius Vâlcov, deși acesta era anchetat de Direcția Națională Anticorupție, informează B1 TV.

„Ceea ce vedem în ultimele zile probează inegalitatea absolută în fața legii promovată de guvernul socialist Ponta. Ministrul socialist de Finanțe Vâlcov își proteja și dosea, din vârful Executivului, milioanele negre, în timp ce ANAF lupta bărbătește cu micile magazine şi restaurante de cartier. Am aflat cum un om de afaceri din Suceava a fost nevoit să-şi închidă magazinul, pentru 30 de zile, pentru 50 de lei lipsă din casa de marcat, unui restaurant i s-a suspendat activitatea din cauza unei sume nedeclarate de 3 lei şi altuia, din Timişoara, pentru 15 lei. Sunt doar câteva exemple. Lupta împotriva evaziunii fiscale este un obiectiv esențial pentru România și este absolut prioritară, dar ea pare astăzi o luptă a celor bogați și corupți împotriva micilor întreprinzători lipsiți de sprijin", spune Raețchi într-un comunicat.

Raețchi subliniază că atunci când Vâlcov a început să fie cercetat de către Direcția Națională Anticorupție, a fost totuși menținut de Ponta în Guvern. Acesta mai spune că în orice stat normal, un premier care apără penalii, își prezintă demisia, potrivit B1 TV.

„Potrivit DNA, Vâlcov a început să-şi ascundă comoara în momentul declanşării urmăririi penale împotriva sa, când era membru al Guvernului si lupta vajnic cu evaziunea. Mai mult, dacă vă amintiţi, el a fost menţinut în Executiv până în momentul în care procurorii i-au cerut arestarea. Premierul nu are autoritatea şi credibilitatea de a discuta despre diminuarea evaziunii fiscale în contextul protejării `ministrului Picasso`. În orice stat normal, un premier care a învestit în funcţie un ministru cu probleme penale atat de flagrante – fiind informat de către structurile de siguranţă naţională că este ceva în neregulă cu el – ar trebui să-şi prezinte demisia. Premierul are libertatea de a-și face echipă – chiar și sfidând avertismentele de la servicii – dar răspunde moral și politic pentru asta”.



Sursa: B1 TV
Sursa foto: YouTube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii