Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat PNL care a fost arestat preventiv a venit la Consiliul partidului

ro

24 May, 2015 18:41 642 Marime text
 
Mircea Roșca, deputat PNL care a fost arestat preventiv, plasat în arest la domiciliu, iar apoi pus sub control judiciar, a venit sâmbătă, la lucrările Consiliului Național PNL, informează B1 TV. 

În cadrul evenimentului s-au votat sancțiunile pentru membrii PNL care au probleme legea.

Potrivit dcnews.ro, Mircea Roșca a afișat o atitudine relaxată, așezându-se în primul rând, pe locurile destinate presei, iar până la începerea ședinței a vorbit cu mai mulți liberali, cărora le-a spus că îi face plăcere să îi vadă.

Decizia PNL de sâmbătă a fost aceea că vor fi excluşi din PNL toţi cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

În plus, îşi vor pierde funcţia din administraţie membrii PNL care sunt urmăriţi penal. 

Cei care deţin o funcţie de conducere în partid pot rămâne fără mandat, dacă sunt arestaţi ori dacă sunt trimişi în judecată. 

Liberalii condamnaţi în primă instanţă sunt suspendaţi din partid. 

Sancțiunile nu se aplică însă retroactiv, așa că Mircea Roșca a scăpat de această dată. 
Roşca, arestat preventiv în luna noiembrie pentru de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme, în ianuarie.

Roşca a fost trimis în judecată, pentru că ar fi cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să primească terenuri în oraş.

Judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Mircea Roşca.
Sursa: B1 TV
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii