Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat PC a rămas fără imunitate și ar putea fi arestat!

ro

27 Dec, 2013 14:36 1695 Marime text
Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman a rămas fără imunitatea parlamentară, după ce 190 dintre colegii săi au votat pentru arestarea preventivă a acestuia, în timp ce 34 s-au pronunțat împotrivă.

„Cred ca am demonstrat ca Parlamentul Romaniei nu scut pentru nimeni care incalca legea in Romania", a spus șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Ministerul Justiției a anunțat săptămâna trecută, joi, ca ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis președintelui Camerei Depuțatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcția Națională Anticorupție a transmis către PICCJ cererea și referatul, în vederea sesizarii ministrului Justiției, pentru a solicita președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte de corupție.

DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, dupa ce a fugit cu mașina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul șef al DNA, doamna Laura Codruta Kovesi a transmis către PICCJ cererea și referatul, în vederea sesizarii ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestarii preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a inscris în PC. El a fost ales recent președinte PC Buzău.

Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situației acestuia în justiție.

Sursa: HotNews.
Sursa foto: cronicaromana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii