Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un creator de modă român va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc

ro

17 Apr, 2019 22:52 1436 Marime text
Un designer din Satu Mare va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie, din timpul vizitei sale apostolice în România, relatează Agerpres.

"Este un prilej pentru noi să facem veşmântul liturgic pe care îl va purta Sanctitatea Sa Papa Francisc, special pentru această ocazie, lucru pe care Arhidieceza şi părinţii franciscani şi l-au asumat. E conceput şi va fi realizat personal de doamna designer de veşminte liturgice, din Satu Mare, Sabău-Trifu Cristina. Pe cazula (veşmântul liturgic) Sfântului Părinte va fi Fecioara Maria de la Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi pe spate, logoul acestei vizite papale 'Să mergem împreună!'. Cazula Sfântului Părinte este unicat", a declarat miercuri, la Miercurea Ciuc, părintele Urbán Erik, directorul Bisericii Franciscane, membru în comisia liturgică de organizare a vizitei papei.


La rândul său, Cristina Sabău, care miercuri a inaugurat o expoziţie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, a declarat că atunci când a auzit de vizita Papei în România a simţit că ar trebui să facă ceva special, ea fiind creatoare de asemenea veşminte de zeci de ani.

"În timp ce, de câteva zile, eu mă gândeam în ce fel, pe cine să contactez ca să mă implic, spre suprinderea mea, m-a sunat la telefon părintele franciscan să mă roage să accept această răspundere şi i-am spus că este o onoare deosebită şi că sufleteşte mă simt pregătită", a spus Cristina Sabău-Trifu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii