Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil afgan de 7 ani a trimis un sms salvator!

ro

09 Apr, 2016 18:36 1763 Marime text
 
Poliția britanică a salvat 15 migranți blocați în remorca unui camion după ce un băiețel afgan în vârstă de 7 ani a trimis un SMS de pe telefonul său mobil către două angajate ale Centrului pentru Femei și Copii din tabăra de refugiați din Calais în care scria că nu mai are oxigen, relatează astăzi agenția DPA.
 

"Ahmed, un băiețel refugiat din Afganistan care a locuit în tabăra de la Calais, a călătorit clandestin într-un camion din Franța în Marea Britanie, s-a trezit blocat în remorca încuiată și și-a dat seama că nu mai putea să respire", a anunțat într-un comunicat de presă organizația Help Refugees, cu sediul la Londra.

 
Cu ajutorul organizației Help Refugees, cele două femei au luat legătura cu Poliția britanică și au contribuit la lansarea unui răspuns de urgență "care în cele din urmă a salvat viața băiețelului și a altor 14 refugiați care călătoreau clandestin în remorca unui camion", a anunțat Help Refugees, citată de agerpres.ro.
 
Organizația a adăugat că salvarea celor 15 vieți "se datorează în parte capacității acestui copil de a înțelege gravitatea situației în care se afla", dar și faptului că cele două angajate i-au dat băiatului un telefon mobil, cu minute incluse și având salvate în memorie numere de urgență. Totodată, cele două femei l-au instruit pe micul refugiat și i-au spus să le contacteze dacă se va simți în cel mai mic pericol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii