Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE4-Un adolescent a fost lovit de tren la Valu lui Traian. Mama își găsește greu cuvintele... (galerie foto+video)

ro

21 Mar, 2016 18:03 7151 Marime text
În urmă cu puţin timp, un copil a fost lovit de tren la Valu lui Traian. Un echipaj SAJ a fost solicitat la faţa locului.

UPDATE 4, ora 19.22:


Această familie cu 11 copii nu avea casa lor proprie. Primăria le acordase o casă socială. Mare, frumoasă. dar trăiau greu, fiind atâtea guri de hrănit.
 
Rucsacul, jacheta şi cărţile de şcoală ale lui Daniel le-a luat Sorin, băiatul de 29 de ani al familiei. Nici el nu are cuvinte. Se uită în jur, pierdut şi încearcă să realizeze că tocmai şi-a pierdut un frate.
 
Oamenii din localitate spun că l-ar fi văzut pe Elvin Daniel cum se juca în zona aceea cu câțiva colegi, aşa că presupun că nu a auzit trenul sau a încercat să facă "pe viteazul".
 
Mama aşteaptă acum să vină şi ceilalţi copii din străinătate să-şi îngroape fratele. Una dintre fete era mică atunci când a plecat. A avut nevoie de aprobarea mamei pentru a pleca. Pentru că nu aveau ce mânca, femeia și-a dat acceptul. I-a trimis în lume.
 
Acum, ea speră că poate mai au copiii ei ceva bănuţi puşi deoparte pentru a-şi îngropa fratele. Când l-au ridicat pe Elvin Daniel să-l ducă la Morgă, Barbu Mariana a protestat surd: nu are bani să-l aducă înapoi…
 
Multe accidente de tren al loc în această localitate. Reamintim că, la începutul anului, în 29 februarie, un elev de la Liceul de Informatică a murit în aceeași zonă după ce a fost lovit de o locomotivă.
 
Și anul trecut, în vară, un alt tânăr și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un tren în timp ce asculta muzică la căști și nu a auzit locomotiva care se apropia spre el.
 

UPDATE 3, ora 19.18:

„Cunoaştem situaţia în care se găseşte familia băiatului. Familia Barbu locuieşte intr-o loicuinţă socială atribuită de Primăria comunei Valu lui Traian. În urmă cu trei ani a decedat şi tatăl tânărului, iar primăria a ajutat la acel moment la toate cele necesare înmprmânării. Vom acorda în continuare tot sprijinul nostru familiei şi-aşa greu încercate“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.

 

UPDATE2, ora 18.41:


Barbu Elvin Daniel era al unsprezecelea copil al unei familii din Valu lui Traian. Era clasa a VI-a. Printre lacrimi, mama lui spune că rămăsese repetent, dar era băiat bun. Este împietrită de durere. Își găsește greu cuvintele. Bărbatul i-a murit acum trei ani. Își crește singură copiii.

Mai are şase fete și patru băieţi. Fetele, alături de doi dintre băieţi, au plecat pe afară să câştige bani muncind departe de ţară.
 
Barbu Mariana, căci aşa o cheamă pe femeie, plânge şi suspină. Nu înţelege ce s-a întâmplat cu Daniel… Acum femeia are nevoie de ajutor pentru a-și înmormânta copilul. Spune că nu are bani. Copiii se descurcă și ei greu, deși muncesc mult.

Puțin mai sus de locul în care trenul l-a lovit pe Elvin Daniel este o altă cruce. O altă viața pierdută în acel loc. 
 

UPDATE, ora 18.22:


Este vorba despre un băiat, în vârstă de 16 ani, care a fost găsit decedat. 

Accidentul a avut loc la haltă, mai jos de Primăria Valu lui Traian.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii