Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nelu Mirea, partener de afaceri cu Mazăre şi Constantinescu, numit membru în Consiliul de Administraţie al firmei Codecs SA

ro

01 Oct, 2015 19:35 3021 Marime text
Prezentată drept „compania cu cea mai bogată tradiţie în domeniul educaţiei de business din România“, CODECS SA Bucureşti şi-a demonstrat competenţele manageriale încheiind ultimii 6 ani (2009-2014) cu pierderi cumulate de 11,2 milioane lei, precizează Supervizor.ro. Şi ca o încununare a acestor „succese în formă continuată“, a venit şi recompensa binemeritată: intrarea în insolvenţă. Potrivit Registrului Comerţului, firma Codecs SA se află în insolvenţă, certificatul de înmatriculare a fost preschimbat şi s-a pus sechestru pe 50.990 părţi sociale/acţiuni deţinute de Prospecţiuni SA. 
În Monitorul Oficial 5140 a fost publicată hotărârea nr. 1 a a Adunării Generale a Acţionarilor Codecs SA, AGA unde a participat un singur acţionar, În speţă Prospecţiuni SA,  reprezentând 50,99% din numărul total al drepturilor de vot, care a hotărât desemnarea unor noi membri ai Consiliului de Administraţie, cu mandat care expiră la data de 19.05.2019 după cum urmează:
- Ionel Marchis, cu domiciliul în Timişoara;
- Parfeni Camelia-Florentina, cu domiciliul în Bucureşti;
- Nelu Mirea, cu domiciliul în Constanţa.

Aceştia vor avea o remuneraţie lunară  pentru activitatea curentă ca administrator, la valoarea de 500 euro net.

Unul dintre administratorii numiţi în Codecs, Nelu Mirea, este un renumit afacerist consătnţean, de al cărui nume se leagă mai multe societăţi comerciale, din care însă amintim doar câteva: AIC Handling SA, Alliance Invest SRL, Alliance Qwest Company SA, AS Invest SRL, Centrul de Studii Codecs Sud-Est SRL, Consulting Company SRL, Easy Rental Activities SRL, Economic Rental Services SRL, Euro Q Serv SRL,  General Professional Investments SRL ş.a.
Trebuie precizat că Nelu Mirea este asociat în firma Alliance Qwest Company SA alături de Maăzăre şi Constantinescu. acesta a intrat în firmă după ce societatea KLD Services, controlată de Sorin Strutinsky, a decis să părăsească business-ul, făcându-i loc astfel lui Mirea.
Citeşte şi: 

La rândul său, Prospecţiuni SA are drept acţionari persoane juridice societăţile Tender SA şi Societatea de Investiţii Financiare Muntenia SA. Printre acţionarii persoane fizice ai firmei îl regăsim, din nou, pe constănţeanul Nelu Mirea. SC Prospecţiuni SA, este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin Tender SA şi este firma care se ocupă, printre altele, de prospecţiunile în Marea Neagră de gaze naturale.

Aşa cum am menţionat la începutul materialului, firma se află în insolvenţă, având desemnat un administrator judiciar din Constanţa - Maestro SPRL. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii