Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un comisar de la Protecția Consumatorului a fost reținut de DNA

ro

16 Dec, 2015 12:11 1150 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.12.2015, ora 23:45, până la data de 16.12.2015, ora 23:45, a inculpatului
 
LUNGU ILIE, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, cu privire la săvârşirea a două  infracţiuni de luare de mită.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
 În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el şi pentru un alt coleg, de la administratorul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde.

În acelaşi context, la data de 15 decembrie 2015, denunţătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător, suma de 400 de lei.
 
Inculpatului Lungu Ilie i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcţiei Generale Anticorupţie.
 
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii