Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cetăţean turc şi un cetăţean sirian, arestaţi preventiv în cazul navei de migranţi, interceptată în Marea Neagră (video)

ro

03 Mar, 2015 12:00 2064 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat, ieri, luarea măsurii arestării preventive faţă de Serhat Karatar, cetăţean turc şi Jack Daniel Marakha, cetăţean sirian pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi,  trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
În cauză, vineri seara, în jurul orei 22.50, lucrători de poliţie ai Gărzii de Coastă Constanţa, au identificat aproximativ la 9.5 mile marine travers faţă de Portul turistic Belona, ambarcatiunea „ARZU 1” din Turcia, având la bord un număr de 69 persoane de naţionalitate iraniană şi afgană. Majoritatea celor prezenţi la bord nu deţineau asupra lor niciun document de identitate.
 
De asemenea, prin ordonanţa procurorului de ieri s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii Ebrahim Bakhtiar Zadeh, Alkhatib Mohammad Samih, Chamsy Marouf, Gholampur Ali, Kawa Ali şi Husein Jerdo Hordu, cetăţeni sirieni şi iranieni, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de migranţi şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.
 
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că aceştia, în înţelegere cu primii 2 inculpaţi, au ajutat la organizarea activităţii de trecere ilegală a frontierei de stat a României şi la traficarea celor 69 de migranţi.
 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii