Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a condus beat un autocar pe Autostrada Soarelui. Ceilalţi participanţi la trafic sunau disperaţi la 112

ro

18 Jul, 2016 12:34 2289 Marime text
În cursul nopţii trecute, poliţiştii rutieri din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale din Poliţia Română au depistat un bărbat care conducea un autocar, pe autostrada A2, având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 iulie a.c., la ora 00.40, mai mulţi şoferi au semnalat, prin apelul unic de urgenţă 112, că un autocar marca Mercedes se deplasează haotic pe calea unidirecțională Constanța - București a Autostrăzii A2.

Conducătorul auto, în vârstă de 61 de ani, din Bucureşti, a fost oprit de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, la km 144, şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul efectua curse regulare de transport public de persoane, pe ruta Constanţa – Buzău – Bucureşti. La momentul depistării în trafic, în autocar nu erau pasageri.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii deconducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, operatorul de transport public a fost sancţionat, conform OUG 37/2007, cu amendă în valoare de 12.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii