Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Un avion de pasageri deturnat a aterizat pe aeroportul din Larnaca. Există ameninţări cu o centură de explozibil!

ro

29 Mar, 2016 09:42 1775 Marime text
 
Un avion de pasageri deturnat a aterizat pe aeroportul din Larnaca, în Cipru, a transmis astăzi postul de radio public cipriot, citat de Reuters.
 
Potrivit agenției britanice, este vorba despre un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo. Aparatul de zbor a fost însă deturnat spre Cipru, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile.
 
Potrivit agenţiei Reuters, la bordul avionului se află 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se crede că ar fi înarmat.

Ştirea a făcut înconjurul lumii, toate agenţiile de presă, televiziunile şi ziarele fiind cu ochii pe Larnaca. 

UPDATE, ora 10.35:


Postul de radio cipriot a anunțat, la rândul său, că forțelor de poliție li s-a cerut să se îndepărteze de aeronavă. Între timp, Ministerul Aviației Civile din Egipt a confirmat că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria și Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susținut că are asupra lui o centură cu explozibili.
 
În urmă cu câteva minute, surse cipriote au declarat pentru cotidianul israelian Haaretz că ar fi fost eliberați circa 18 pasageri. Avioane ale forțelor aeriene israeliene au fost ridicate de la sol pentru a se asigura că spațiul aerian israelian nu a fost încălcat. Măsura reprezintă o procedură de rutină, scriu jurnaliștii de la Haaretz. Avioanele israeliene s-au întors deja la bază și au aterizat în momentul în care a devenit clar că avionul egiptean s-a îndepărtat de teritoriul israelian, mai scrie publicația citată.

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran, transmite In-Cyprus.com.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii