Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un asteroid de mărimea unei planete pitice va trece pe lângă Pământ

ro

22 Feb, 2014 15:50 2386 Marime text
atteroid, pamant, univers, nasaÎn următoarele săptămâni, pasionaţii de astronomie vor putea urmări traiectoria asteroidului Pallas, care va trece pe lângă Pământ, anunţă NASA.

Asteroidul Pallas, unul din cei 4 asteroizi foarte mari din sistemul nostru solar, va fi vizibil prin telescop, dar şi prin binoclu, în lunile februarie şi martie. Va putea fi văzut din ambele emisfere ale Pământului, apărând în est şi traversând cerul nopţii, scrie descopera.ro.

Asteroidul se apropie de Terra la fiecare 16 luni, însă în acest an va trece mai aproape li va fi mai uşor de observat. Conform astronomului belgian Jean Meeus, în acest an asteroidul va fi cel mai aproape de Pământ, potrivit datelor care vizează perioada 1980-2060.

Pallas, numit şi 2 Pallas, este al doilea asteroid ca mărime din sistemul nostru solar. Cel mai mare este Ceres, cu un diametru de 952 km. Pallas are un diametru de aproximativ 544 de km, fiind urmat de Vesta (525 km) şi Hygiea (430 km).

Numiţi „cei 4 mari asteroizi”, aceşti asteroizi sunt de dimensiuni asemănătoare unor mici planete (sau planetoide). În comparaţie, Luna are un diametru de 3.475 de km.
,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii