Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la tragedia de la Clinceni Doi parașutişti au murit. Un constănțean a scăpat cu viață

ro

18 Oct, 2016 08:05 2154 Marime text
Se împlineşte un an de la o tragedie. În dimineaţă zilei de 18 octombrie 2015, trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident pe aerodromul de la Clinceni. Atunci, două familii au rămas îndoliate.

Accidentul de paraşutism a avut loc de dimineaţă, după ce instructorul constănţean Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, jucătoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime, potrivit relatărilor de anul trecut din presa centrală.

Din păcate, Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu. Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă.
 

„Adrian Constandache este un om cu totul şi cu totul special şi, de când au aflat vestea, toţi cei care îl cunosc sunt şocaţi şi îngrijoraţi. Nu o spun pentru că lucrează pentru noi, ci acest om chiar este o persoană deosebită!“, ne spunea atunci purtătorul de cuvânt al Regional Air Services.

 
Adrian Constandache a fost îngrijit de o echipă formată din medici de la terapie intensivă, reanimare, chirurgi, neurologi şi ortopezi. După externare, a început recuperarea neurologică şi motorie. De menţionat că soţia lui Adrian Constandache este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană naţională.
 


Citeşte şi „Luptă, Adi! Luptă pentru cei ce te iubesc!“: Paraşutist constănţean, implicat într-un grav accident. Doi colegi au decedat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii